Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Confindustria: Ανεπαρκείς οι μεταρρυθμίσεις Monti

Οι μεγάλοι βιομήχανοι και εργοδότες της Ιταλίας χαρακτήρισαν ανεπαρκείς και αντιπαραγωγικές τις αναθεωρημένες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που προωθεί ο πρωθυπουργός Mario Monti.

Confindustria: Ανεπαρκείς οι μεταρρυθμίσεις Monti
Οι μεγάλοι βιομήχανοι και εργοδότες της Ιταλίας χαρακτήρισαν ανεπαρκείς και αντιπαραγωγικές τις αναθεωρημένες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που προωθεί ο πρωθυπουργός Mario Monti και οι οποίες, εξαιτίας της προσπάθειας καθησυχασμού των σωματείων εργαζομένων και της κεντρο-αριστεράς είναι πιο «χαλαρές» από εκείνες που αρχικώς προωθήθηκαν.

Το κείμενο που απέστειλε η ομοσπονδία εργοδοτών, η πανίσχυρη Confindustria, είναι «πάρα πολύ επιθετικό» αναφέρει η επικεφαλής της ένωσης κα Emma Marcegaglia στους Financial Times. «Δεν είναι αυτά που συμφωνήσαμε,» σχολίασε αναφερόμενη στις αρχές προτάσεις που είχε καταθέσει η κυβέρνηση στα τέλη Μαρτίου.

Την σκληρή εκτίμηση της Confindustria για το προσχέδιο, που παρουσιάστηκε στο κοινοβούλιο σήμερα, συμμερίζονται εκπρόσωποι τραπεζών, ασφαλιστικών, συνεταιριστικών οργανώσεων, εκπροσώπων του λιανεμπορίου ενώ ακόμη και ο αγροτικός κόσμος τάσσεται εναντίον ορισμένων άρθρων του θεωρώντας τα πολύ υποβαθμισμένα.

Η φραστική επίθεση των επιχειρηματιών αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την τεχνοκρατική κυβέρνηση Monti και την αξιοπιστία της στις διεθνείς αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v