Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Αρκούδες" στον χρυσό λόγω Fed και Ινδίας

Οι traders του χρυσού εμφανίζονται απαισιόδοξοι για πρώτη φορά στο 2012, αφότου η Fed υπέδειξε ότι θα αποφύγει να λάβει πρόσθετα μέτρα τόνωσης της ρευστότητας, ενώ η Ινδία παραμένει "κλειστή λόγω φόρων".

Αρκούδες στον χρυσό λόγω Fed και Ινδίας
Οι traders του χρυσού εμφανίζονται απαισιόδοξοι (bearish) για πρώτη φορά το 2012, αφότου η Federal Reserve υπέδειξε ότι θα αποφύγει να λάβει πρόσθετα μέτρα τόνωσης της ρευστότητας, ενώ η Ινδία, η μεγαλύτερη φυσική αγορά του πολυτίμου μετάλλου, παραμένει «κλειστή» λόγω διαμαρτυριών για νέους φόρους.

Δεκαπέντε από τους 29 αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg προβλέπουν ότι οι τιμές θα υποχωρήσουν την επόμενη εβδομάδα και 5 είναι ουδέτεροι. Πρόκειται για τα υψηλότερα ποσοστά «αρκούδων» από τον Δεκέμβριο.

Οι εισαγωγές της Ινδίας ενδεχομένως να βουλιάξουν 81% τον Μάρτιο και να μειωθούν 40% στο β΄ τρίμηνο, σύμφωνα με την ένωση χρυσού της Βομβάης. Η ινδική κοσμηματοποιία, που πουλάει περισσότερο χρυσό απ’όσο παράγουν όλα τα ορυχεία της Αυστραλίας και των ΗΠΑ μαζί σε ένα χρόνο, παραμένει με κατεβασμένα ρολά επί 20ή ημέρα σήμερα, εξαιτίας της διαμαρτυρίας των χρυσοχόων για την προγραμματισμένη επιβολή πρόσθετου φόρου.

Πολύ σημαντικός παράγοντας για την αύξηση στις απογοητευτικές προβλέψεις για τον χρυσό ήταν η δημοσιοποίηση των πρακτικών της πιο πρόσφατης συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, που έδειξε ότι η Fed θα αποφεύγει να λάβει πρόσθετα μέτρα τόνωσης της ρευστότητας στην αμερικανική οικονομία.

Ο χρυσός είχε αναρριχηθεί εως 14% στα 1.792 δολ. ανά ουγκιά μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου στο χρηματιστήριο Comex στην Νέα Υόρκη. Αυτή την ώρα κινείται στα 1.627 δολ. ανά ουγκιά έχοντας περιορίσει τα κέρδη του στο 3,8% μέχρι στιγμής στο έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v