Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιο σκληρή η συμφωνία Γερμανίας - Ελβετίας

Φόρος έως και 41% στα γερμανικά κεφάλαια που βρίσκονται στην Ελβετία. Εφάπαξ φορολόγηση 50% σε περίπτωση κληρονομίας ελβετικού λογαριασμού. Συνεργασία σε 1.300 υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Πιο σκληρή η συμφωνία Γερμανίας - Ελβετίας
Σε τροποποίηση της γερμανο-ελβετικής φορολογικής συμφωνίας συμφώνησαν Βερολίνο και Βέρνη επιβάλλοντας σκληρότερους όρους για τους Γερμανούς φοροφυγάδες που διατηρούν ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η τροποποίηση της αρχικής συμφωνίας κρίθηκε απαραίτητη καθώς το πρώτο προσχέδιο απορρίφθηκε από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) στη Γερμανία και θεωρήθηκε δύσκολο να πάρει το πράσινο φως από τη Bundestag.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, η αναθεωρημένη συμφωνία επιβάλει αναδρομική επιβολή φόρου μεταξύ 21% - 41% στα αδήλωτα γερμανικά κεφάλαια που βρίσκονται σε ελβετικούς λογαριασμούς, έναντι αρχικής πρόβλεψης για δασμό μεταξύ 19% και 34%.

Επίσης, συμφωνήθηκε εφάπαξ φορολόγηση κατά 50% για όσους κληρονομούν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία και δεν θέλουν να τους δηλώσουν.

Βάσει της αναθεωρημένης συμφωνίας, οι Γερμανοί αξιωματούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν από τους Ελβετούς ομολόγους την διερεύνηση 1/300 περιπτώσεων φοροδιαφυγής έναντι αρχικής συμφωνίας για 999.

Επίσης, οι Γερμανοί πολίτες θα πρέπει να ενημερώνουν τις ελβετικές αρχές όταν θέλουν να μεταφέρουν χρήματα εκτός ελβετικών λογαριασμών από την1η Ιανουαρίου του 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v