Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Geithner: Δεν γίνεται εξυγίανση μόνο με περικοπές

Oι ΗΠΑ δεν πρέπει να αφήσουν τους φόβους για τα ελλείμματα να υπονομεύσουν τις δημόσιες επενδύσεις, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geithner, ασκώντας κριτική στο οικονομικό πρόγραμμα των Ρεπουμπλικάνων.

Geithner: Δεν γίνεται εξυγίανση μόνο με περικοπές
Oι ΗΠΑ δεν πρέπει να αφήσουν τους φόβους για τα ελλείμματα να υπονομεύσουν τις δημόσιες επενδύσεις, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geithner, ασκώντας κριτική στο οικονομικό πρόγραμμα των Ρεπουμπλικάνων.

"Δεν υπάρχει οικονομικό ή δημοσιονομικό επιχείρημα που να επιτρέπει στον φόβο για τα μελλοντικά ελλείμματα να μπαίνει τόσο βαθιά στις λειτουργίες της κυβέρνησης, να αποδυναμώνει το δίχτυ ασφαλείας ή να αλλάζει καθοριστικά τα προνόμια του Μedicare, όπως προτείνουν οι Ρεπουμπλικάνοι" ανέφερε σύμφωνα με το Reuters o κ. Geithner.

"Η στρατηγική ανάπτυξης για την αμερικανική οικονομία απαιτεί κάτι περισσότερο από υποσχέσεις για περικοπές φόρων και δαπανών. Πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε πράγματα, όχι μόνο να κόβουμε" πρόσθεσε κατά την ομιλία του στην οικονομική λέσχη του Σικάγο.

Ο κ. Geithner χαρακτήρισε τις προτάσεις των Ρεπουμπλικάνων για καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων στη Wall Street ως "μια σκοτεινή και πεσιμιστική προοπτική για τις ΗΠΑ"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v