Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Iσπανός ΥΠΟΙΚ: Επιταχύνεται η εξυγίανση τραπεζών

Η διαδικασία εξυγίανσης του τραπεζικού τομέα της Ισπανίας θα επιταχυνθεί, δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Luis De Guindos, προαναγγέλλοντας περισσότερες συγχωνεύσεις και την πώληση δύο κρατικοποιημένων τραπεζών.

Iσπανός ΥΠΟΙΚ: Επιταχύνεται η εξυγίανση τραπεζών
Η διαδικασία εξυγίανσης του τραπεζικού τομέα της Ισπανίας θα επιταχυνθεί, δήλωσε την Τετάρτη ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Luis De Guindos, προαναγγέλλοντας περισσότερες συγχωνεύσεις και την πώληση δύο κρατικοποιημένων τραπεζών την ερχόμενη εβδομάδα.

"Πιστεύω ότι θα υπάρξουν περισσότερες συγχωνεύσεις. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία" ανέφερε σε συνέντευξη στο Reuters ο κ. De Guindos, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα επισπεύσει τις κινήσεις για την πώληση των κρατικοποιημένων Banco de Valencia και CatalunyaCaixa.

"Τις επόμενες μέρες, αμέσως μετά την εβδομάδα του Πάσχα, θα ξεκινήσουμε τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης και των δύο τραπεζών. Μπορώ να σας πω ότι έχει εκδηλωθεί ήδη ενδιαφέρον επενδυτών" πρόσθεσε ο κ. De Guindos.

O κ. De Guindos ανέφερε ακόμα ότι όλες ισπανικές τράπεζες έχουν περάσει τα αυστηρά κριτήρια κεφαλαιακής επάρκειας που έθεσε η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή το Δεκέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v