CSFB: Προς περικοπές θέσεων στη Wall Street

Η Credit Suisse Group, ο μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος της Ελβετίας, ενδέχεται να καταργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην χρηματιστηριακή μονάδα της προκειμένου να μειώσει το κόστος, που είναι από τα υψηλότερα στην Wall Street, σύμφωνα με φήμες.

CSFB: Προς περικοπές θέσεων στη Wall Street
Η Credit Suisse Group, ο μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος της Ελβετίας, ενδέχεται να καταργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην χρηματιστηριακή μονάδα της προκειμένου να μειώσει το κόστος της, που είναι από τα υψηλότερα στην Wall Street, σύμφωνα με φήμες που αρνήθηκε να σχολιάσει η εταιρία.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η επιχείρηση θα πρέπει να περιορίσει τις δαπάνες της κατά 1,7 δισ. ελβετικά φράγκα για να φτάσει στα επίπεδα των ανταγωνιστών της, όπως η Goldman Sachs και η Lehman Brothers.

Τα έξοδα της CSFB αντιστοιχούσαν σε 86 σεντς για κάθε δολάριο που εισέπραξε, στα τρίτα πρώτα τρίμηνα του 2004, σε σύγκριση με 69 σεντς της Goldman και 70 σεντς της Lehman.

Οι πληροφορίες των διεθνών πρακτορείων αναφέρουν επίσης ότι ο διευθύνων σύμβουλος της CSFB Brady Dougan, ενδέχεται να ανακοινώσει ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα την συγχώνευση κάποιων μονάδων, όπως της μονάδας αναδοχής εκδόσεων μετοχών και ομολόγων καθώς και της μονάδας ερευνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v