Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AIG: Ψάχνει οδό επιστροφής στα στεγαστικά δάνεια

Η AIG, που έφτασε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας εξαιτίας αποτυχημένων τοποθετήσεων στην αγορά στεγαστικών δανείων, αναζητεί μεθόδους για να αναθερμάνει αυτή την δραστηριότητα αγοράζοντας στεγαστικά δάνεια.

AIG: Ψάχνει οδό επιστροφής στα στεγαστικά δάνεια
Η AIG, ο ασφαλιστικός κολοσσός τον οποίο υποχρεώθηκε να διασώσει η αμερικανική κυβέρνηση όταν έφτασε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας εξαιτίας αποτυχημένων τοποθετήσεων στην αγορά στεγαστικών δανείων, αναζητεί μεθόδους για να αναθερμάνει αυτή την δραστηριότητα αγοράζοντας προϊόντα στεγαστικής πίστης.

Η κίνηση που επιχειρεί να κάνει η AIG καταδεικνύει την αυξημένη «αυτοπεποίθηση» του ομίλου που προσπαθεί να αφήσει πίσω την διάσωση του 2008, καθώς και την ανανεωμένη διάθεση για καινοτομικά προϊόντα, τέσσερα χρόνια μετά την παραλίγο χρεοκοπία της εξαιτίας πιστωτικών παραγώγων στεγαστικής πίστης.

Η AIG απώλεσε σχεδόν 100 δισ. δολ. το 2008 κατά κύριο λόγο εξαιτίας των επενδύσεων σε subprime στεγαστικά δάνεια και σε credit default swaps ασφάλισης στεγαστικών χρεογράφων.

Με την κίνηση που «ετοιμάζει» η AIG, αναμένεται να επιστρέψει στην απευθείας επένδυση σε στεγαστικά δάνεια επί αμερικανικών ακινήτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v