Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ψαλίδι στην ευρωπαϊκή μεταποίηση

Για όγδοο μήνα, οι δραστηριότητες της ευρωπαϊκής μεταποίησης συρρικνώνονται. Αυτό που προκαλεί ανησυχία όμως, είναι ότι η δυσοίωνη εικόνα αφορά πλέον και τις χώρες του ευρωπαϊκού πυρήνα.

Νέο ψαλίδι στην ευρωπαϊκή μεταποίηση
Για όγδοο συνεχή μήνα, οι δραστηριότητες του ευρωπαϊκού κλάδου μεταποίησης συρρικνώνονται. Αυτό που προκαλεί ανησυχία όμως, είναι ότι πλέον, η δυσοίωνη εικόνα δεν αφορά μόνο την περιφέρεια της ευρωζώνης, αλλά και τις χώρες του ευρωπαϊκού πυρήνα.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης ΡΜΙ για τον κλάδο μεταποίησης επιβεβαιώθηκε ότι τον Μάρτιο διαμορφώθηκε στο 47,7 από 49 τον προηγούμενο μήνα. «Ο Μάρτιος ήταν άθλιος μήνας για τους Ευρωπαίους μεταποιητές. Η συνεχιζόμενη απότομη μείωση δραστηριοτήτων στην περιφέρεια τώρα συνοδεύεται από ενδείξεις νέας αδυναμίας σε χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία» αναφέρει ο Chris Williamson, ο επικεφαλής ανάλυσης της Markit.

Επισημαίνεται ότι ένδειξη του ΡΜΙ κάτω από 50 αντιστοιχεί σε συρρίκνωση δραστηριοτήτων. Επιπλέον, ο δείκτης νέων παραγγελιών μειώθηκε στο 45,4 από 47,3 τον Φεβρουάριο

Στην Γαλλία, ο ΡΜΙ βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο 33 μηνών. Συγκεκριμένα διαμορφώθηκε στο 46,7 έναντι αρχικής εκτίμησης στο 47,6. Τον προηγούμενο μήνα είχε αγγίξει το 50.

Ο γερμανικός ΡΜΙ διαμορφώθηκε στο 48,4 έναντι αρχικής εκτίμησης στο 48,1. Τον Φεβρουάριο, είχε αγγίξει το 50,2.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v