Η Samsung ”πέρασε” τη Motorola σε πωλήσεις κινητών

Η νοτιοκορεάτικη Samsung ξεπέρασε για πρώτη φορά την Motorola στην παγκόσμια αγορά κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων, καταλαμβάνοντας έτσι την δεύτερη θέση μετά τη Nokia, ανακοίνωσε η κορυφαία εταιρία ερευνών του κλάδου, Gartner.

Η Samsung ”πέρασε” τη Motorola σε πωλήσεις κινητών
Η νοτιοκορεάτικη Samsung Electronics ξεπέρασε για πρώτη φορά την Motorola στην παγκόσμια αγορά κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων, καταλαμβάνοντας έτσι την δεύτερη θέση μετά τη Nokia, ανακοίνωσε η κορυφαία εταιρία ερευνών του κλάδου, Gartner Inc.

Η Samsung κατά το γ’ τρίμηνο πούλησε 22,9 εκατομμύρια συσκευές ή μερίδιο 13,8% των διεθνών πωλήσεων, έναντι 22,4 εκατ. ή 13,4% μερίδιο αγοράς της αμερικανικής Motorola, η οποία έτσι ”έπεσε” στην Νο3 θέση.

Η κορυφαία Nokia κατέλαβε κατά το εξεταζόμενο τρίμηνο μερίδιο 30,9% των διεθνών πωλήσεων.

Οι πωλήσεις συσκευών παγκοσμίως ήταν καλύτερες από τις αναμενόμενες και διαμορφώθηκαν στις 167,1 εκατομμύρια συσκευές. Την τέταρτη θέση στον χώρο κατέλαβε η Siemens, με μερίδιο αγοράς 7,6%.

Η νοτιοκορεάτικη LG Electronics ξεπέρασε επίσης την Sony Ericsson καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στην αγορά κινητών.

Η Gartner αναφέρει ότι οι πωλήσεις σε όλες τις μεγάλες περιφέρειες, όπως στην Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική αυξήθηκαν έναντι του β’ τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v