Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Caixabank: Αναστολή διαπραγμάτευσης ενόψει Civica

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Caixabank, καθώς και της μικρότερης ανταγωνιστικής της Banca Civica, καθώς η πρώτη ετοιμάζεται για προσφορά εξαγοράς όλων των μετοχών της δεύτερης.

Caixabank: Αναστολή διαπραγμάτευσης ενόψει Civica
Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Caixabank, του εισηγμένου βραχίονα της ισπανικής αποταμιευτικής La Caixa, καθώς και της μικρότερης ανταγωνιστικής της Banca Civica, καθώς η πρώτη ετοιμάζεται για προσφορά εξαγοράς όλων των μετοχών της δεύτερης, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο στην ισπανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

Εάν επιτύχει η προσφορά, θα είναι μια σημαντική κίνηση στην αναδιοργάνωση του ισπανικού χρηματοπιστωτικού τομέα και θα επιβεβαιώσει την θέση της Caixabank ως την μεγαλύτερη εγχώρια τράπεζα λιανικών δραστηριοτήτων στην Ισπανία βάση αριθμού πελατών και θα δημιουργήσει την μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας βάση ενεργητικών.

Αν τα ενεργητικά 72 δισ. ευρώ της Civica προστεθούν στα 270 δισ. ευρώ της Caixabank, το σύνολο των ενεργητικών θα ξεπεράσει τα 340 δισ. ευρώ και θα είναι υψηλότερα από τα ισπανικά ενεργητικά της BBVA ή της Santander.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v