Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HΠΑ: Ο Jim Yong Kim στην Παγκόσμια Τράπεζα

Τον πρόεδρο του Dartmouth College, τον Jim Yong Kimανακοίνωσε ο πρόεδρος Obama ως υποψήφιο των ΗΠΑ για το τιμόνι της Παγκόσμιας Τράπεζας.

HΠΑ: Ο Jim Yong Kim στην Παγκόσμια Τράπεζα
Τον πρόεδρο του Dartmouth College, τον Jim Yong Kim ανακοίνωσε ο πρόεδρος Obama ως υποψήφιο των ΗΠΑ για το τιμόνι της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο κ. Ομπάμα ανέφερε κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Jim Yong Kim, ότι δεν πιστεύει πως "η Παγκόσμια Τράπεζα θα μπορούσε να είχε καλύτερο ηγέτη".

"Eίνα καιρός ένας ειδικός στις αναπτυξιακές σπουδές να ηγηθεί του μεγαλύτερου οργανισμού ανάπτυξης στον κόσμο" ανέφερε ο κ. Ομπάμα.

Jim έχει ξοδέψει περισσότερες από δύο δεκαετίες δουλεύοντας για τη βελτίωση των συνθηκών στις αναπτυσσόμενες χώρες" πρόσθεσε.

Ο Κ. Yong έχει σπουδάσει ιατρική και έχει λάβει διδακτορικό στην ανθρωπολογία από το πανεπιστήμιο του Harvard. Υπήρξε διευθυντής στο τμήμα καταπολέμησης του AIDS στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Διετέλεσε εκτελεστικός διευθυντής στην Partners in Health, οργανισμό που βοηθάει άπορες κοινότητες στην Αϊτή, το Περού και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v