Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Generali:Ζημίες 1 δισ. από ελληνικά ομόλογα

Κατώτερα των προσδοκιών τα αποτελέσματα 2011 της Generalli. Βασικός παράγοντας η έκθεση της ιταλικής ασφαλιστικής σε ελληνικά ομόλογα. Αισιόδοξος για το 2012 ο διευθύνων σύμβουλος.

Generali:Ζημίες 1 δισ. από ελληνικά ομόλογα
Κατώτερα των στόχων ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Generalli για το 2011 με την διοίκηση της ασφαλιστικής να επιρρίπτει τις ευθύνες στην έκθεση σε ελληνικά ομόλογα. Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ιταλίας ανακοίνωσε για το 2011 λειτουργικά κέρδη ύψους 3,9 δισ. ευρώ ενώ ο στόχος είχε τεθεί μεταξύ 4 και 4,7 δισ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν στα 856 εκατ. ευρώ, από 1,7 δισ. ευρώ το 2010.

Ο διευθύνων σύμβουλος Giovanni Perissinotto δήλωσε πως «τα αποτελέσματα του 2011 επηρεάστηκαν από έκτακτους παράγοντες που σχετίζονται κυρίως με τα ελληνικά κρατικά ομόλογα και την τοποθέτηση στην Telecom Italia, τα οποία δεν θα επαναληφθούν το 2012» και προσέθεσε: «κατά συνέπεια στοχεύουμε σε ισχυρή ανάπτυξη για το 2012». Ειδικότερα από την έκθεση σε ελληνικά ομόλογα, η Generalli έγραψε ζημίες 1 δισ. ευρώ.

Αναλυτές θεωρούν μάλιστα πιθανό και το ενδεχόμενο αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Generali αφενός λόγω των επιπτώσεων από την κρίση χρέους αλλά και ενόψει των αυστηρότερων κανόνων που θέτει η Solvency ΙΙ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v