Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FrieslandCampina:Εξαγορά 60,7% της Alaska Milk

Την εξαγορά του 60,7% των μετοχών της Alaska Milk Corporation (AMC), μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες γαλακτοκομικών στις Φιλιππίνες ολοκλήρωσε η Royal FrieslandCampina N.V.

FrieslandCampina:Εξαγορά 60,7% της Alaska Milk
Την εξαγορά του 60,7% των μετοχών της Alaska Milk Corporation (AMC), μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες γαλακτοκομικών στις Φιλιππίνες ολοκλήρωσε η Royal FrieslandCampina N.V.
 
Εξαγοράζοντας τις μετοχές αυτές, η FrieslandCampina αυξάνει το ποσοστό της από περίπου 8,1% σε 68,9%, κάτι που δίνει στην πολυεθνική εταιρεία γαλακτοκομικών την καταστατική πλειοψηφία των μετοχών.

Η εταιρεία κατέβαλε 227 εκατ. ευρώ για τις 535.7 εκατ. μετοχές που κατείχε η οικογένεια Uytengsu. Η AMC είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο των Φιλιππίνων.
 
Σύμφωνα με τους νόμους που ισχύουν στις Φιλιππίνες, η FrieslandCampina θα υποβάλει προσφορά για τις υπόλοιπες μετοχές που είναι σε δημόσια διαπραγμάτευση εν ευθέτω χρόνο.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ολοκληρώσαμε την εξαγορά του 60,7% των μετοχών της AMC. Σαν πλειοψηφούντες μέτοχοι, θα θέλαμε να καλωσορίσουμε τη διοίκηση και το προσωπικό της AMC στην οικογένεια της FrieslandCampina.

Σήμερα μπαίνουμε μαζί σε μια νέα φάση επιχειρηματικής ανάπτυξης στις Φιλιππίνες», δήλωσε ο Cees ‘t Hart, πρόεδρος της Royal FrieslandCampina.

Ο αριθμός των υπολοίπων μετοχών της AMC που είναι σε δημόσια διαπραγμάτευση ανέρχεται σε περίπου 276,7 εκατ. Η FrieslandCampina θα καταβάλει το ποσό των 24 PHP (Φιλιππινέζικα πέσος) ανά μετοχή, που είναι ίσο με την τιμή στην οποία εξαγοράστηκαν οι μετοχές σήμερα.

Η AMC θα αποτελεί μέρος του business group FrieslandCampina Consumer Products International που επίσης παράγει και πουλά γαλακτοκομικά προϊόντα στην Άπω Ανατολή και την Αφρική (ιδιαίτερα στη Νιγηρία και τις χώρες γύρω της).

Η εξαγορά αυτή παρέχει στην εταιρεία μια πλατφόρμα ανάπτυξης σύμφωνα με τους στρατηγικούς στόχους της προς το 2020 (Route 2020).

Επίσης θα ενισχύσει τη θέση της στην Ασία, που είναι περιοχή στρατηγικής ανάπτυξης για την πολυεθνική εταιρεία γαλακτοκομικών.

Η FrieslandCampina είναι ήδη παρούσα σε Ταϊλάνδη, Ινδονησία, Μαλαισία, Κίνα, Βιετνάμ, Ινδία, Χονγκ-Κονγκ και Σιγκαπούρη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v