Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Διατηρεί τα μηδενικά επιτόκια

Η Fed διατήρησε την Τρίτη τα επιτόκια στο 0% με 0,25%, λέγοντας ότι οι πιέσεις στον πληθωρισμό από την αύξηση στις τιμές πετρελαίου θα είναι προσωρινές. Συνεχίζει πρόγραμμα Operation Twist.

Fed: Διατηρεί τα μηδενικά επιτόκια
Η Fed διατήρησε την Τρίτη τα επιτόκια στο 0% με 0,25%, λέγοντας ότι οι πιέσεις στον πληθωρισμό από την αύξηση στις τιμές πετρελαίου θα είναι προσωρινές.

Η κεντρική τράπεζα επανέλαβε την ανάγκη να διατηρηθούν τα επιτόκια σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα τουλάχιστον ως το 2014.

"Για να στηρίξει μια πιο ισχυρή οικονομική ανάκαμψη και για να διασφαλίσει ότι ο πληθωρισμός θα είναι μακροπρόθεσμα στα επιθυμητά επίπεδα, η Επιτροπή αναμένει να διατηρήσει μια επεκτατική νομισματική πολιτική. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να διατηρήσει το στόχο για τα επιτόκια στο 0% με 0,25% και προβλέπει ότι οι οικονομικές συνθήκες θα καταστήσουν αναγκαία εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα επιτοκίων τουλάχιστον ως το τέλος του 2014" σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η Fed ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει το "Operation Twist", το πρόγραμμα ανταλλαγής βραχυπρόθεσμων ομολόγων με ομόλογα μακροπρόθεσμης λήξης.

Στην ανακοίνωση της η Fed επαναλαμβάνει ότι η οικονομία μεγεθύνεται με ήπιους ρυθμούς, αναγνωρίζοντας ωστόσο για πρώτη φορά ότι η νευρικότητα στις διεθνείς αγορές έχει υποχωρήσει αισθητά.

Όσον αφορά την αγορά εργασίας, η Fed εκτιμά ότι έχει σημειωθεί περαιτέρω πρόοδος, με την ανεργία να έχει μειωθεί αισθητά αλλά να παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v