"Τα χειρότερα από την κρίση έχουν περάσει"

Ο Wolfgang Schaeuble και ο Francois Baroin δηλώνουν πως τα χειρότερα από την κρίση χρέους της ευρωζώνης βρίσκονται πίσω μας. Μαζί τους συμφωνεί και ο Mario Monti που ζητά έμφαση στην ανάπτυξη.

Τα χειρότερα από την κρίση έχουν περάσει
Τα χειρότερα από την κρίση χρέους της ευρωζώνης φαίνεται πως έχουν περάσει, εκτιμούν οι υπουργοί Οικονομικών Γαλλίας, Γερμανίας και ο Mario Monti, αν και επισημαίνουν ότι άπαντες πρέπει να παραμείνουν σε επιφυλακή.

«Μπορούμε να πούμε ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας αλλά δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε τις προσπάθειές μας» δήλωσε ο Wolfgang Schaeuble τονίζοντας ότι αν και δεν έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα της ευρωζώνης, αλλά υπάρχουν λόγοι αισιοδοξίας. «Εάν το ερώτημα είναι αν τα χειρότερα από την κρίση είναι πίσω μας, θα μπορούσαμε να απαντήσουμε… ναι. Εάν δεν αποκλίνουμε από τον δρόμο μας, τα χειρότερα είναι πίσω μας» συμφώνησε και ο Francois Baroin.

«Η έντονη φάση της κρίσης φαίνεται πως έχει λήξει οριστικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να χαλαρώσουμε» δήλωσε και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά τη συνάντησή του με την Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel, ο κ. Monti δήλωσε πως οι δύο χώρες μοιράζονται τον ίδιο στόχο για την ευρωζώνη και πως στηρίζουν την σθεναρή προσέγγιση στην δημοσιονομική σταθερότητα. Προσέθεσε ωστόσο, ότι πρέπει πλέον να δοθεί και έμφαση στην ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v