Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Σε χαμηλό 20 μηνών ο πληθωρισμός

Μπαράζ μακροοικονομικών μεγεθών για την Κίνα ενισχύουν τα σενάρια χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής. Σε χαμηλό 20 μηνών ο πληθωρισμός, κατώτερη την προσδοκιών η αύξηση βιομηχανικής παραγωγής και λιανικών πωλήσεων.

Κίνα: Σε χαμηλό 20 μηνών ο πληθωρισμός
Σε χαμηλό 20 μηνών υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Κίνα τον Φεβρουάριο, εξέλιξη που ενισχύει τα σενάρια για νέες κινήσεις χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από το Πεκίνο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε τον Φεβρουάριο κατά 3,2% σε ετήσια βάση, από 4,5% τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές – σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters – προέβλεπαν μεγαλύτερη αύξηση του πληθωρισμού στο 3,4%.

Επίσης, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 11,4% σε ετήσια βάση, έναντι προβλέψεων για μεγαλύτερη αύξηση κατά 12,3%. Σημαντικά κατώτερα των προσδοκιών ήταν και τα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων που αυξήθηκαν κατά 14,7% έναντι προσδοκιών για ενίσχυση κατά 17,5%.

«Το θέμα του πληθωρισμού έχει λήξει» αναφέρει η HSBC σε έκθεση προς τους πελάτες της αναφορικά με την Κίνα και συμπληρώνει: «Πλέον η κεντρική τράπεζα της Κίνας δεν έχει δικαιολογίες να μην επιταχύνει τις προσπάθειες χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής, λαμβάνοντας υπόψη και τη σημαντική μείωση των εξαγωγών»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v