Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Δέχεται ξανά ως εγγυήσεις ελληνικά ομόλογα

Την εκ νέου αποδοχή των ομολόγων που εκδίδει ή εγγυάται το ελληνικό δημόσιο, ως εξασφαλίσεις για παροχή ρευστότητας ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μετά την "βελτίωση της ποιότητας" των χρεογράφων.

ΕΚΤ: Δέχεται ξανά ως εγγυήσεις ελληνικά ομόλογα
Την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως εγγυήσεις για παροχή ρευστότητας ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: "Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ διαπίστωσε την ενεργοποίηση του προγράμματος επαναγοράς χρέους (σ.σ. του PSI) που παρέχεται για τη βελτίωση της ποιότητας των ομολόγων που εκδίδονται ή έχουν εγγύηση από το ελληνικό δημόσιο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, αποφάσισε ότι τα εν λόγω ομόλογα θα γίνονται ξανά αποδεκτά ως εγγύηση, χωρίς να εφαρμόζεται το κατώτατο όριο πιστοληπτικής αξιολόγησης μέχρι νεωτέρας". 

ΕΚΤ σταμάτησε να αποδέχεται τα ελληνικά ομόλογα την περασμένη εβδομάδα, μετά την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας σε «επιλεκτική χρεοκοπία» αν και επέτρεπε στις τράπεζες να χρησιμοποιούν τα ομόλογα για να λάβουν βοήθεια από τα προγράμματα ELA της εθνικής κεντρικής τράπεζας. Η απόφαση να τα ξαναδεχτεί προκύπτει αφότου η ΕΚΤ έλαβε από την Αθήνα εγγύηση αποπληρωμής 35 δισ. ευρώ με την μορφή των ομολόγων EFSF.


* Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΕΚΤ δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v