Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδιαφέρον εξαγοράς της C&W από την Tata

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της Cable & Wireless καθώς, μετά την Vodafone, και η ινδική Τata Communications εκδηλώνει ενδιαφέρον εξαγοράς για τον προβληματικό όμιλο τηλεπικοινωνιών.

Ενδιαφέρον εξαγοράς της C&W από την Tata
Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της Cable & Wireless καθώς, μετά την Vodafone, και η ινδική Τata Communications δηλώνει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει προσφορά εξαγοράς.

Η ινδική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι διεξάγονται συζητήσεις με τράπεζες καθώς προσπαθεί να συγκεντρώσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση για τη συναλλαγή και πως η Standard Chartered εκτελεί χρέη συμβούλου στην πιθανή εξαγορά.

Η βρετανική Cable & Wireless με χρηματιστηριακή αξία στα 765 εκατ. στερλίνες, η οποία έχει αντικαταστήσει δύο διευθύνοντες συμβούλους από τον Ιούνιο. Για την Cable & Wireless έχει επίσης εκφράσει ενδιαφέρον εξαγοράς και η Vodafone.

Η Cable & Wireless διαθέτει γραμμές σταθερής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούνται από παρόχους κινητής τηλεφωνίας για την παροχή συνδέσεων σε κινητούς διαμετακομιστές και γραφεία μεταγωγών (switching offices). Παρέχει επίσης φωνητικές υπηρεσίες, υπηρεσίες μετάδοσης δεδομένων και φιλοξενία ιστοσελίδων σε επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων η Next, η Tesco και η United Utilities, ενώ διαχειρίζεται ένα διεθνές καλωδιακό δίκτυο που συνδέει πάνω από 150 χώρες.

Μετά τον διαχωρισμό της από την Cable & Wireless Communications αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Έχει αντικαταστήσει δύο διευθύνοντες συμβούλους έχει εκδώσει σειρά προειδοποιήσεων για την πορεία των κερδών της από τον Μάρτιο του 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v