Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Paulson: Δεν θα λυθεί γρήγορα η ευρωπαϊκή κρίση

Αν και υπάρχουν ομοιότητες με την κατάσταση στις ΗΠΑ στο ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης, τα προβλήματα στην Ευρώπη είναι πιο περίπλοκα και θα χρειαστούν χρόνια για να επιλυθούν, δήλωσε ο Henry Paulson.

Paulson: Δεν θα λυθεί γρήγορα η ευρωπαϊκή κρίση
Αν και υπάρχουν ομοιότητες με την κατάσταση στις ΗΠΑ στο ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης, τα προβλήματα στην Ευρώπη είναι πιο περίπλοκα και θα χρειαστούν χρόνια για να επιλυθούν, δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ και ιδρυτής του Paulson Institute Henry Paulson.

Μιλώντας στο CNBC, δήλωσε ότι όταν ξεκίνησε η αμερικανική κρίση οι ΗΠΑ αντιμετώπιζαν μια «σύγκρουση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και των δυνάμεων της αγοράς». «Αυτό είναι που βλέπουμε και στην Ευρώπη», σημείωσε. «Τα δομικά προβλήματα της Ευρώπης είναι πολύ δύσκολα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σημαντικότερο είναι να προστατευτούν οι τράπεζες από μεγάλη κατάρρευση, η οποία θα μπορούσε να παρασύρει ολόκληρο το πιστωτικό σύστημα.

«Όταν κοιτάμε τη Lehman Brothers -πιστεύω πως αυτή ήταν ένα σύμπτωμα- δεν νομίζω πως είναι η σωστή αναλογία. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από τη Lehman Brothers είναι ότι δεν θέλουμε ένα μεγάλο συστημικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα να καταρρεύσει και σίγουρα δεν θέλουμε να γίνει αυτό με κάποιο κράτος-μέλος της Ευρώπης».

Κατά τον Η. Paulson, το σημαντικό είναι η χρεοκοπία της Ελλάδας να μη γίνει με άτακτο τρόπο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v