Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάθετη πτώση κερδών 88,6% για Societe Generale

Δυσμενέστερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα της Societe Generale. Τα κέρδη της μειώθηκαν στα 100 εκατ. από 874 εκατ. ευρώ, έναντι προβλέψεων στα 190 εκατ. ευρώ. "Κούρεμα" 75% των ελληνικών ομολόγων που έχει.

Κάθετη πτώση κερδών 88,6% για Societe Generale
Δυσμενέστερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Societe Generale για το τέταρτο τρίμηνο του 2011. Συγκεκριμένα, η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε κάθετη πτώση κερδών κατά 88,6%, κυρίως λόγω των τοξικών τοποθετήσεων από το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής αλλά και λόγω νέων ζημιών από τις τοποθετήσεις της σε ελληνικά ομόλογα. Ειδικότερα, η γαλλική τράπεζα προχώρησε στο "κούρεμα" κατά 75% των ελληνικών ομολόγων που έχει στο χαρτοφυλάκιό της.

Τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 100 εκατ. ευρώ, από 874 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, ενώ οι αναλυτές – βάσει δημοσκόπησης του Reuters – προέβλεπαν μικρότερη μείωση κερδών στα 190 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της SοcGen ωστόσο, επισημαίνει ότι ήδη ανταποκρίνεται στους σκληρότερους κανόνες κεφαλαιουχικής επάρκειας με δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 στο 9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v