Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bullard: Καμπανάκι για τα μηδενικά επιτόκια

Η μακροχρόνια διατήρηση των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων στο μηδέν θα μπορούσε να είναι μια «επικείμενη καταστροφή» για την αμερικανική οικονομία, δήλωσε ο κ. James Bullard, πρόεδρος της Fed στο Σαιντ Λούις.

Bullard: Καμπανάκι για τα μηδενικά επιτόκια
Η μακροχρόνια διατήρηση των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων στο μηδέν θα μπορούσε να είναι μια «επικείμενη καταστροφή» για την αμερικανική οικονομία, δήλωσε ο κ. James Bullard, πρόεδρος της Federal Reserve Bank στο Σαιντ Λούις, τη Δευτέρα.

Ο κ. Bullard επεσήμανε ότι τα μηδενικά επιτόκια θα μπορούσαν να είναι αντιπαραγωγικά καθώς πλήττουν τους αποταμιευτές και τους ηλικιωμένους ενώ οι νεότεροι Αμερικάνοι που υποτίθεται ότι θα επωφελούνταν από τα χαμηλά επιτόκια, δεν μπορούν να τα εκμεταλλευτούν λόγω του υψηλού ποσοστού ανεργίας, σύμφωνα με τον ίδιο.

Τέλος ο πρόεδρος της Fed στο Σαιντ Λούις αντιπαρατέθηκε σε όσους εκτιμούν ότι η οικονομία πλήττεται από «παραγωγικό χάσμα» και ότι η παραγωγή θα βρισκόταν πολύ υψηλότερα αν δεν είχε «χτυπήσει» η κρίση. Ο Bullard εκτιμά ότι το 2007 δεν θα πρέπει να αποτελεί σημείο αναφοράς, καθώς τότε η οικονομία είχε επηρεαστεί από τη φούσκα ακινήτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v