Αυξημένα μερίσματα υπόσχονται οι φορείς τηλεφωνίας

Αυξήσεις μερισμάτων και επαναγορές μετοχών υποσχέθηκαν οι κορυφαίες τηλεφωνικές επιχειρήσεις του πλανήτη Vodafone, Telefonica, BT, France Telecom και Telekom Austria, προκειμένου να κερδίσουν τους επενδυτές καθώς η ανάπτυξη επιβραδύνεται.

Αυξημένα μερίσματα υπόσχονται οι φορείς τηλεφωνίας
Αυξήσεις μερισμάτων και επαναγορές μετοχών υποσχέθηκαν οι κορυφαίες τηλεφωνικές επιχειρήσεις του πλανήτη, προκειμένου να κερδίσουν τους επενδυτές καθώς η ανάπτυξη επιβραδύνεται.

Η Vodafone, η Telefonica, η BT Group και η France Telecom, κατά τη διάρκεια παρουσίασης προς τους επενδυτές σε συνέδριο που οργάνωσε την Πέμπτη στην Βαρκελώνη η Morgan Stanley, ανακοίνωσαν ότι θα αυξηθούν οι επιστροφές ρευστού στους μετόχους.

Σύμφωνα με την JPMorgan Chase, οι ευρωπαϊκές εταιρίες τηλεφωνίας θα παράγουν ρευστό της τάξης των 51 δισ. ευρώ ετησίως έως το 2008 και θα πληρώνουν 15 δισ. ευρώ ετησίως υπό τη μορφή μερισμάτων.

Σήμερα, λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, η Telekom Austria επίσης δεσμεύθηκε να αυξήσει τα μερίσματα για να προσελκύσει επενδυτές καθώς επιβραδύνεται η ανάπτυξη.

Η Telekom Austria, που ανακοίνωσε αύξηση κερδών γ’ τριμήνου 17% σκοπεύει να διανείμει ελάχιστο μέρισμα 21 σεντς από 13 σεντς πέρσι, σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου Heinz Sundt.

Η Vodafone, η ισπανική Telefonica, η βρετανική BT και η γαλλική France Telecom ανακοίνωσαν τον τελευταίο μήνα βελτίωση κερδών τριμήνου, που προσφέρει τη δυνατότητα αύξησης των μερισμάτων.

Η ανάπτυξη του κλάδου επιβραδύνεται καθώς η αγορά ωριμάζει και η κλιμάκωση του ανταγωνισμού ασκεί πιέσεις στις τιμές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v