Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μόντι: Yπέρ της εισαγωγής ευρωομολόγου

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι δήλωσε την Παρασκευή ότι βρίσκεται ανάμεσα στους ηγέτες που πιστεύουν ότι τα ευρωομόλογα μπορεί να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του ευρώ.

Μόντι: Yπέρ της εισαγωγής ευρωομολόγου
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι δήλωσε την Παρασκευή ότι βρίσκεται ανάμεσα στους ηγέτες που πιστεύουν ότι τα ευρωομόλογα μπορεί να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του ευρώ, την ώρα που χώρες όπως η Γερμανία θεωρούν ότι είναι επιβλαβή.

Απαντώντας σε ερώτηση των αναγνωστών της La Repubblica, ο Μόντι πρόσθεσε ωστόσο ότι η Γερμανία μπορεί να είναι πιο ανοιχτή στην υιοθέτηση των ευρωομολόγων μετά την εφαρμογή αυστηρότερων δημοσιονομικών κανόνων από τις χώρες της ευρωζώνης.

"To ευρώ είναι νέο νόμισμα, αλλά είναι ισχυρό" τόνισε ο κ. Μόντι.

Ο κ. Μόντι ανέφερε ακόμα ότι "ίσως να είναι η κατάλληλη στιγμή" για την εισαγωγή του φόρου Tobin στις χρηματιστηριακές συναλλαγές.

"Έχουμε ήδη διαμηνύσει ότι είμαστε υπέρ της εισαγωγής αυτού του φόρου, εφόσον εφαρμοστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο" σημείωσε ο κ. Mόντι.

"Ενδέχεται να είναι η κατάλληλη στιγμή, καθώς οι χρηματιστηριακές συναλλαγές έχουν γίνει τόσο μεγάλες που υπάρχει η ανάγκη να τιθασευτούν και να ζητήσουμε από το χρηματοοικονομικό σύστημα να συνεισφέρει περισσότερο στην οικονομία" πρόσθεσε ο κ. Μόντι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v