Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Gross: Η Fed θα συνεχίσει την επεκτατική πολιτική

Η Fed θα συνεχίσει την πολιτική χαμηλών επιτοκίων, παρά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την ανεργία, δήλωσε την Παρασκευή ο Bill Gross της Pimco, ο οποίος δεν απέκλεισε να υπάρξει και νέο προγράμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Gross: Η Fed θα συνεχίσει την επεκτατική πολιτική
Η Fed θα συνεχίσει την πολιτική χαμηλών επιτοκίων, ανεξάρτητα από τα ενθαρρυντικά στοιχεία της Παρασκευής για την ανεργία, δήλωσε την Παρασκευή ο Bill Gross της Pimco, ο οποίος δεν απέκλεισε να υπάρξει και νέο προγράμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

H ανεργία σημείωσε σημαντική πτώση τον Ιανουάριο, υποχωρώντας στο 8,3%, το χαμηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2009.

Σε συνέντευξη του στο Bloomberg, ο κ. Gross ανέφερε ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ θα αυξηθεί το 2012 κατά 2% με 2,5%, κάτι που δεν θα ικανοποιήσει τις προσδοκίες της Fed.

Τον προηγούμενο μήνα η Fed ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα τουλάχιστον ως το 2014 και ότι εξετάζει την εφαρμογή ενός νέου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη ο κ. Gross έγραψε στον ιστότοπο της Pimco ότι η πολιτική χαμηλών επιτοκίων μπορεί να σκοτώσει αντί να αυξήσει τις πιστώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v