Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισλαμιστές σχεδίαζαν επίθεση στο LSE

Τέσσερις Βρετανοί Ισλαμιστές παραδέχθηκαν σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου ότι προγραμμάτιζαν βομβιστική επίθεση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου στο πλαίσιο οργανωμένου σχεδίου.

Ισλαμιστές σχεδίαζαν επίθεση στο LSE
Τέσσερις Βρετανοί Ισλαμιστές παραδέχθηκαν σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου ότι προγραμμάτιζαν βομβιστική επίθεση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου στο πλαίσιο οργανωμένου σχεδίου επιθέσεων στην βρετανική πρωτεύουσα πριν τα Χριστούγεννα του 2010.

Η συνωμοσία περιλάμβανε επίσης σχέδιο τοποθέτησης βόμβας στην Αμερικανική πρεσβεία και την οικία του Δημάρχου του Λονδίνου, Boris Johnson.

Σκοπός τους ήταν περισσότερο να προκαλέσουν "τρόμο, οικονομική ζημιά και αναστάτωση" παρά τραυματισμούς, δήλωσε ο εισαγγελέας κ. Andrew Edis. Ωστόσο "η μέθοδος που επέλεξαν σημαίνει ότι υπήρχε κίνδυνος να τραυματιστούν ή να σκοτωθούν άνθρωποι", επεσήμανε.

Οι Μοχάμεντ Τσοουντάρι, Σαχ Ραχμάν, Γκουρουκάντ Ντεσάι και Αμπντούλ Μία δήλωσαν ενώπιον δικαστηρίου του Λονδίνου ένοχοι για τον σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων ενώ ακόμη πέντε κατηγορούμενοι δήλωσαν ένοχοι σε κατηγορίες για τρομοκρατικές ενέργειες μικρότερης βαρύτητας.

Οι Βρετανοί Ισλαμιστές είχαν εμπνευστεί από την Αλ Κάιντα, χωρίς να είναι όμως μέλη της.

Η δίκη και των εννέα αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v