Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ABB: Εξαγορά της Thomas & Betts εναντι 3,9 δισ.$

Η ABB Ltd. η μεγαλύτερη επιχείρηση εξοπλισμού διανομής ενέργειας στον κόσμο που έχει έδρα στην Ελβετία, συμφώνησε να πληρώσει 3,9 δισ. δολάρια για την εξαγορά της αμερικανικής Thomas & Betts.

ABB: Εξαγορά της Thomas & Betts εναντι 3,9 δισ.$
Η ABB Ltd. η μεγαλύτερη επιχείρηση εξοπλισμού διανομής ενέργειας στον κόσμο που έχει έδρα στην Ελβετία, συμφώνησε να πληρώσει 3,9 δισ. δολάρια για την εξαγορά της αμερικανικής Thomas & Betts, που θα την βοηθήσει να επεκτείνει το δίκτυο στην βόρειο Αμερική και να αυξήσει τις πωλήσεις εξοπλισμού χαμηλής τάσης.

Η ΑΒΒ πρόσφερε 72 σεντς ανά μετοχή για την Thomas & Betts, μέγεθος υψηλότερο κατά 24% από την τιμή κλεισίματος της μετοχής στις 27 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για την δεύτερη μεγάλη εξαγορά της ΑΒΒ υπό την ηγεσία του Αμερικανού Joe Hogan, που ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος το 2008 ερχόμενος από την General Electric.

Το 2010 η εταιρία πλήρωσε 4,2 δισ. δολ. για την εξαγορά της εταιρίας βιομηχανικών οχημάτων Baldor Electric και 1 δισ. δολ. και πλέον για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρίας λογισμικών Ventyx.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v