Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

V. Putin: Ρωσική προτεραιότητα η τεχνολογία (FT)

Προτεραιότητα για την πορεία της ρωσικής οικονομίας προς το μέλλον πρέπει να είναι η τεχνολογία, σε συνδυασμό με την πάταξη της διαφθοράς, τονίζει σε άρθρο του στους FT, ο πρωθυπουργός Vladimir Putin.

V. Putin: Ρωσική προτεραιότητα η τεχνολογία (FT)
Η Ρωσία χρειάζεται περισσότερη τεχνολογία και λιγότερη διαφθορά, τονίζει σε άρθρο του στους Financial Times, ο πρωθυπουργός Vladimir Putin.

Στην εποχή των μεγάλων μεταβολών της παγκόσμιας οικονομίας και της ταχύτατης τεχνολογικής προόδου, είναι ουσιώδες να διασφαλίσουμε την σταθερή εξέλιξη της ρωσικής οικονομίας, να προσφέρουμε στους πολίτες την ανώτατη εξασφάλιση και παράλληλα να ανανεώσουμε τις οικονομικές προοπτικές, τονίζει ο κ. Putin.

Συγκεκριμένα η Ρωσία, χρειάζεται μια οικονομία με ανταγωνιστικές υποδομές και βιομηχανίες, ανεπτυγμένο κλάδο υπηρεσιών, αποτελεσματικό αγροτογεωργικό σύστημα και, με δυο λόγια, μια οικονομία που να αγκαλιάζει την σύγχρονη τεχνολογία. Η προώθηση του ανταγωνισμού στην οικονομία μας είναι καίρια για την εξασφάλιση της ζήτησης για καινοτομία, ισχυρίζεται ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Τονίζει ότι για να αποκατασταθεί η τεχνολογική ηγεσία, η Ρωσία θα πρέπει να επιλέξει προσεκτικά τις προτεραιότητές της. «Θα πρέπει να κοιτάξουμε σε κλάδους όπως τα φάρμακα, τα υψηλής τεχνολογίας χημικά, τα συνθετικά και μη μεταλλικά υλικά, τον αεροπορικό κλάδο, τις τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνιών και την νανοτεχνολογία.

Ο κ. Putin αναγνωρίζει ότι εξακολουθεί να υπάρχει διαφθορά σε όλο το σύστημα, γεγονός που παρακωλύει εξαιρετικά το επιχειρείν. Η Μόσχα οφείλει να μεταμορφώσει το κράτος και να «καθαρίσει τον δρόμο για τις επιχειρήσεις που είναι διατεθειμένες να κερδίσουν την μάχη του ανταγωνισμού… Το να δημιουργηθεί ένα πεδίο για καθαρό αγώνα, είναι ο θεμελιώδης στόχος μας,» σημειώνει ο κ. Putin.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v