Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η οικονομική ισότητα επίκεντρο της ομιλίας Obama

Η οικονομική ισότητα βρέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας προς το έθνος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Η οικονομική ισότητα επίκεντρο της ομιλίας Obama
Ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama καταδίκασε την οικονομική ανισότητα κατά την ομιλία του προς το έθνος.

Υπογράμμισε τη σημασία μιας οικονομίας που λειτουργεί για όλους και ζήτησε εκ νέου την υψηλότερη φορολόγηση των πλουσίων, κάτι που βρίσκει την αντίσταση των ρεπουμπλικανών. Η οικονομία των ΗΠΑ εμφανίζει σημάδια βελτίωσης, αλλά η ανεργία παραμένει υψηλή, στο 8,5%.

Κατά τη διάρκεια της ομιλία του, ο Αμερικανός πρόεδρος, που αναμένεται να διεκδικήσει ακόμη μία τετραετία στον Λευκό Οίκο στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, δήλωσε:

"Μπορούμε να αρκεστούμε σε μια χώρα όπου ένας μικρός αριθμός ατόμων τα πάει πολύ καλά, ενώ ένας αυξανόμενος αριθμός Αμερικανών τα βγάζει πέρα μετά βίας. Ή μπορούμε να επαναφέρουμε μια οικονομία όπου ο καθένας θα έχει μια δίκαιη ευκαιρία, το δίκαιο μερίδιο που του αναλογεί και θα παίζει με τους ίδιους κανόνες".

"Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι οι αξίες των δημοκρατών ή οι αξίες των ρεπουμπλικανών, αλλά οι αξίες των Αμερικανών. Αυτές πρέπει να διεκδικήσουμε", επισήμανε.

Ο Β. Obama υπογράμμισε ότι η οικονομία ανακάμπτει από την ύφεση του 2007-09.

Ακόμη, απηύθυνε για ακόμη μία φορά έκκληση να εφαρμοστεί ο νόμος Buffett, που ορίζει ότι οι εκατομμυριούχοι δεν θα πληρώνουν χαμηλότερους φόρους από τους απλούς εργαζομένους.

Ο νόμος φέρει το όνομα του δισεκατομμυριούχου επενδυτή ο Warren Buffett διαμαρτυρήθηκε δημόσια ότι η γραμματέας του πληρώνει υψηλότερους φόρους από εκείνον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v