Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία:Τι ζητά για ισχυρότερο τείχος προστασίας

Ανοιχτή σε ενίσχυση της δύναμης πυρός του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης στα 750 δισ. ευρώ, με αντάλλαγμα όμως την επιβολή αυστηρών δημοσιονομικών κανόνων για όλα τα μέλη της ευρωζώνης, φέρεται να είναι η Γερμανία.

Γερμανία:Τι ζητά για ισχυρότερο τείχος προστασίας
Ανοιχτή σε ενίσχυση της δύναμης πυρός του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης στα 750 δισ. ευρώ, με αντάλλαγμα όμως την επιβολή αυστηρών δημοσιονομικών κανόνων στο πλαίσιο του νέου δημοσιονομικού συμφώνου για όλα τα μέλη της ευρωζώνης, φέρεται να είναι η Γερμανία.

Με βάση τους F.T., το Βερολίνο φάνηκε να μαλακώνει τη στάση του σε ό,τι αφορά την αύξηση των κονδυλίων, λίγες ώρες αφότου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε ότι η ευρωζώνη χρειάζεται περισσότερα χρήματα για να χτίσει ένα μεγαλύτερο τείχος ασφαλείας, προκειμένου να αποτρέψει τη μετάδοση της κρίσης στις οικονομίες του πυρήνα της.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Γερμανίας και της ευρωζώνης, η Angela Merkel είναι έτοιμη να επιτρέψει την ταυτόχρονη λειτουργία του υφιστάμενου μηχανισμού EFSF (που διαθέτει αχρησιμοποίητα κονδύλια ύψους 250 δισ. ευρώ) με τον «διάδοχό» του, το ESM, το οποίο θα διαθέτει κονδύλια 500 δισ. ευρώ και θα τεθεί σε λειτουργία τον Ιούλιο.

Σε αντάλλαγμα, η Γερμανίδα καγκελάριος θέλει οι αρχηγοί των κυβερνήσεων της ευρωζώνης να υπογράψουν κανονισμούς για τη μείωση των ελλειμμάτων των προϋπολογισμών και των δημόσιων χρεών, οι οποίοι θα είναι πολύ σκληρότεροι από αυτούς που αναμένουν οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης.

«Πιστεύουμε πως μπορούμε να επιτύχουμε έγκριση του ESM εάν συνδεθεί με αυστηρούς νέους δημοσιονομικούς κανόνες», δήλωσε χαρακτηριστικά Γερμανός αξιωματούχος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v