Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρώπη: Σε χαμηλό 8 ετών οι αποτιμήσεις μετοχών

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2004 έχει πέσει η αξία των ευρωπαϊκών μετοχών σε σχέση με τις αμερικάνικες, καθώς η απόσταση ανάμεσα στις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη των δύο οικονομιών είναι η μεγαλύτερη από το 1998.

Ευρώπη: Σε χαμηλό 8 ετών οι αποτιμήσεις μετοχών
Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2004 έχουν πέσει οι αποτιμήσεις των ευρωπαϊκών μετοχών σε σχέση με τις αμερικάνικες, καθώς η απόσταση ανάμεσα στις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη των δύο οικονομιών είναι η μεγαλύτερη από το 1998, μεταδίδει το Bloomberg.

O Stoxx Europe 600 κινείται 1,43 φορές πάνω από την λογιστική αξία των μετοχών, ενώ ο S&P 2,14 φορές.

Την ίδια ώρα ο ευρωπαϊκός δείκτης ήταν τουλάχιστον 30% φθηνότερος για περισσότερες από 69 συνεχόμενες μέρες, το μεγαλύτερο σερί τα τελευταία επτά χρόνια.

Η διαφορά αυτή οφείλεται στις προβλέψεις για την ανάπτυξη των δύο οικονομιών, με τους οικονομολόγους να προβλέπουν ότι η οικονομία της Ευρώπης θα συρρικνωθεί κατά 0,2%, ενώ οι ΗΠΑ θα αναπτυχθούν κατά 2,3%.

Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές η διαφορά αυτή σημαίνει ότι είναι καλή ευκαιρία για αγορά ευρωπαϊκών μετοχών, καθώς η ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ θα επηρεάσει θετικά και τις ευρωπαϊκές εταιρείες, οδηγώντας σε αύξηση κερδών κατά 9,8%.

Ωστόσο, άλλοι πιο "bearish" αναλυτές εκτιμούν ότι τα δημοσιονομικά ελλείμματα θα οδηγήσουν σε απώλειες και στις δύο περιοχές και ότι η ύφεση στην Ευρώπη θα προκαλέσει ζημίες και στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v