Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Toυρκία: Πιέζει Γαλλία για γενοκτονία Αρμενίων

Έκκληση στους Γάλλους γερουσιαστές να μην ψηφίσουν το νόμο για την γενοκτονία των Αρμενίων, απηύθυνε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Toυρκία: Πιέζει Γαλλία για γενοκτονία Αρμενίων
Έκκληση στους Γάλλους γερουσιαστές να μην ψηφίσουν το νόμο για την γενοκτονία των Αρμενίων, απηύθυνε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, μεταδίδει το Reuters.

"Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους γερουσιαστές να σκεφτούν πολύ καλά το ζήτημα" δήλωσε σε σύνεντευξη τύπου ο κ. Νταβούτογλου.

"Η απόφαση του κοινοβουλίου δεν θα αντέξει. Θα είναι μια μαύρη κηλίδα στην πνευματική ιστορία της Γαλλίας και θα τους θυμόμαστε πάντα για αυτό" πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο η βουλή της Γαλλίας ψήφισαν υπέρ νόμου που θεωρεί παράνομη την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Η Άγκυρα αντέδρασε άμεσα, διακόπτοντας όλες τις οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές συναντήσεις με το Παρίσι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το νομοσχέδιο αναμένεται να υπερψηφιστεί στις 23 Ιανουαρίου από τη Γερουσία της Γαλλίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v