Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Rompuy: Το σύμφωνο πρέπει να υπογραφεί στη Σύνοδο

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, H. V. Rompuy, ευελπιστεί ότι το νέο "δημοσιονομικό σύμφωνο" θα οριστικοποιηθεί στο Eurogroup την επόμενη εβδομάδα, ώστε να μπορέσει να υπογραφεί στη Σύνοδο Κορυφής στις 30 Ιανουαρίου.

Rompuy: Το σύμφωνο πρέπει να υπογραφεί στη Σύνοδο
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy, ευελπιστεί ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα οριστικοποιήσουν το νέο "δημοσιονομικό σύμφωνο" την επόμενη εβδομάδα, ώστε να μπορέσει να υπογραφεί στη Σύνοδο Κορυφής στις 30 Ιανουαρίου, μεταδίδει το Reuters.

"O πρόεδρος Van Rompuy ευελπιστεί ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 30 Ιανουαρίου δεν θα αποτελέσει απλά μια διαπραγματευτική συνεδρίαση για το σύμφωνο" ανέφερε σε ομιλία του εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Richard Corbett. 

Οι τελικές συζητήσεις για το σύμφωνο πρέπει να ολοκληρωθούν στη συνάντηση των υπουργών οικονομικών την επόμενη εβδομάδα και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο απλώς να το υπογράψει και να εστιάσει τη συζήτηση στην ανάπτυξη και την απασχόληση, σημείωσε ο κ. Corbett.

"Είναι σημαντικό να δουν οι ευρωπαίοι πολίτες, ότι δεν συζητάμε μόνο για τη δημοσιονομική λιτότητα μακροπρόθεσμα και ότι δεν κάνουμε τίποτα για την ανάπτυξη και την απασχόληση σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο διάστημα" πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v