Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vodafone: Δικαστική νίκη στην Ινδία

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας απεφάνθη υπέρ της Vodafone, σε μια υπόθεση-σταθμό η οποία απειλούσε να επιβαρύνει την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία με φόρο ύψους 2,9 δισ. δολαρίων.

Vodafone: Δικαστική νίκη στην Ινδία
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας απεφάνθη υπέρ της Vodafone, σε μια υπόθεση-σταθμό η οποία απειλούσε να επιβαρύνει την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία με φόρο ύψους 2,9 δισ. δολαρίων, αλλά και να επιδεινώσει περαιτέρω το επενδυτικό κλίμα στη χώρα.

Όπως αναφέρουν οι FT, η απόφαση αποτελεί ήττα για τις φορολογικές αρχές της Ινδίας, οι οποίες είχαν βάλει στο «στόχαστρο» την βρετανική Vodafone εδώ και πέντε χρόνια, με τον ισχυρισμό ότι η τηλεπικοινωνιακή έπρεπε να καταβάλει φόρο κεφαλαιουχικών κερδών μετά την απόκτηση της Hutchison Essar έναντι 10,9 δισ. δολαρίων το 2007.

Οι Ινδικές αρχές ισχυρίζονταν ότι η Vodafone έπρεπε να καταβάλλει φόρο λόγω της μεταφοράς μετοχών μεταξύ της Vodafone και της Hutschison μέσω εταιρείας στα Νησιά Κέιμαν, διότι η συναλλαγή σχετίζονταν με assets με έδρα στην Ινδία.

Η Vodafone από την πλευρά της ισχυρίζονταν ότι η συναλλαγή αυτή δεν ήταν φορολογητέα, δεδομένου ότι αφορούσε μη-Ινδικά περιουσιακά στοιχεία και πραγματοποιήθηκε μεταξύ δυο εταιρείες με έδρα εκτός Ινδίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v