Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Πτώση τιμών ηλεκτρικού κατά 50%

Η χρήση σχιστόλιθου για την παραγωγή φυσικού αερίου έχει μειώσει κατά 50% τις τιμές στην βιομηχανία ηλεκτρικού ρεύματος στις ΗΠΑ και έχει μειώσει τις επενδύσεις σε πηγές ενέργειας υψηλότερου κόστους.

ΗΠΑ: Πτώση τιμών ηλεκτρικού κατά 50%
Η χρήση σχιστόλιθου για την παραγωγή φυσικού αερίου έχει μειώσει κατά 50% τις τιμές στην βιομηχανία ηλεκτρικού ρεύματος στις ΗΠΑ και έχει μειώσει τις επενδύσεις σε πηγές ενέργειας υψηλότερου κόστους, μεταδίδει το Bloomberg.

Τα τεράστια αποθέματα σχιστόλιθου καθιστούν την εκμετάλλευση του για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος τη φθηνότερη επιλογή. Η NextEra Energy, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ ακύρωσε σχέδια για νέα εργοστάσια και η Exelon ματαίωσε την επέκταση δύο πυρηνικών εργοστασίων.

Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 50% από το 2008 και περίπου 10% κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με έκθεση αναλυτή της S&P.

Oι τιμές της PJM Interconnection LLC, που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, υποχώρησαν στα 39 δολάρια τη Μεγαβατώρα το Δεκέμβριο του 2009, από 87 δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2008.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v