Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεκόρ ανάκαμψης για τον δείκτη ZEW στην Γερμανία

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW για την Γερμανία κατέγραψε τον Ιανουάριο την μεγαλύτερη ανάκαμψη στην ιστορία. Διαμορφώθηκε στο -21,6 από -53,8. Το ινστιτούτου βλέπει σταθεροποίηση της γερμανικής οικονομίας.

Ρεκόρ ανάκαμψης για τον δείκτη ZEW στην Γερμανία
Αιφνιδιαστική και απροσδόκητη χαρακτηρίζεται η βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία όπως αποτυπώνεται από τον σχετικό δείκτη του οικονομικού ινστιτούτου ΖEW. Συγκεκριμένα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο στο -21,6 από -53,8 τον προηγούμενο μήνα και ενώ οι αναλυτές – σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters – προέβλεπαν σαφώς μικρότερη βελτίωση στο -50.

Οι αναλυτές του ινστιτούτου επισημαίνουν πως αυτή η μεγάλη βελτίωση οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδέχεται η γερμανική οικονομία να σταθεροποιηθεί μέσα σε διάστημα έξι μηνών. «Εν αντιθέσει με την ανησυχία για ύφεση που κατ’ επανάληψη εκφράζεται, οι εκτιμήσεις των ειδικών δίνουν βάση για συγκρατημένη αισιοδοξία» αναφέρει η ανακοίνωση του ΖEW, επισημαίνοντας πως η ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος που καταγράφηκε τον Ιανουάριο, ήταν η υψηλότερη στην ιστορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v