Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Hildebrand: Με αποζημίωση 745.000€ φεύγει από SNB

Πολιτική θύελλα προκαλεί η ανακοίνωση ότι ο κ. Philipp Hildebrand αποχωρώντας από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας θα λάβει τους μισθούς όλου του έτους, ύψους 900.000 ελβετικών φράγκων.

Hildebrand: Με αποζημίωση 745.000€ φεύγει από SNB
Η πολιτική θύελλα που προκάλεσαν στην Ελβετία κατηγορίες σκανδάλου εναντίον του παραιτηθέντος κεντρικού τραπεζίτη της χώρας, διογκώνεται μετά την ανακοίνωση ότι ο κ. Philipp Hildebrand αποχωρώντας από την κεντρική τράπεζα θα λάβει τους μισθούς όλου του έτους, ύψους 900.000 ελβετικών φράγκων ή 745.000 ευρώ.

Μολονότι ο κ. Hildebrand αποχωρεί εθελοντικά την δεύτερη μόλις εβδομάδα του έτους, η Swiss National Bank θα του δώσει αποζημίωση για το σύνολο του έτους.

Η SNB εξήγησε ότι αυτό προβλέπεται από το συμβόλαιο του πρώην κεντρικού τραπεζίτη, αλλά πάντως η κίνηση έχει προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών στην Ελβετία αλλά και όλη την Ευρώπη, επαναφέροντας στο επίκεντρο την διαμάχη για τις παχυλές αμοιβές των τραπεζιτών.

Ο κ. Philipp Hildebrand παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη νομισματικών συναλλαγών που έκανε η σύζυγός του για τις οποίες κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε «εσωτερική πληροφόρηση» από την SNB.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v