Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιαπώνια:Ακολουθεί ΗΠΑ στις κυρώσεις εναντίον Ιράν

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε την Πέμπτη περεταίρω μείωση στις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου, ύστερα από την επίσκεψη στο Τόκυο του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geithner.

Ιαπώνια:Ακολουθεί ΗΠΑ στις κυρώσεις εναντίον Ιράν
Η Ιαπωνία δεσμεύτηκε την Πέμπτη να ακολουθήσει τις ΗΠΑ στην επιβολή οικονομικών κυρώσεων στο Ιράν, μετά την επίσκεψη του Timothy Geithner στο Τόκυο, μεταδίδει το Reuters.

Ο υπουργός οικονομικών της Ιαπωνίας, Jun Azumi, ανακοίνωσε ότι η χώρα του προτίθεται να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να μειώσει σημαντικά την εισαγωγή πετρελαίου από το Ιράν.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Yoshihiko Noda δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά ανήσυχος για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Υπογράμμισε ωστόσο, ότι οι κυρώσεις προς το Ιράν ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά την παγκόσμια οικονομία.

O υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ καλωσόρισε την συνεργασία της Ιαπωνίας στην επιβολή κυρώσεων εναντίον του Ιράν.

"Αναζητούμε τρόπους για να αποκόψουμε την Κεντρική Τράπεζα του Ιράν από το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα. Βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια των συνομιλιών με την Ιαπωνία και τους υπόλοιπους συμμάχους μας" δήλωσε ο κ. Geithner μετά το τέλος της συνάντησης με την πολιτική ηγεσία της Ιαπωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιαπωνία μαζί με την Ινδία και την Κίνα λαμβάνουν το 40% των εξαγωγών πετρελαίου του Ιράν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία συνολικά προμηθεύεται το 20% των ιρανικών εξαγωγών, αναμένεται να επιβάλει εμπάργκο στις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v