Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουγγαρία: Αχτίδα αισιοδοξίας για ΔΝΤ

Το φιορίνι ανακάμπτει ελαφρά έναντι του ευρώ και οι αποδόσεις των ουγγρικών δεκαετών υποχωρούν μετά από ασφυχτικές πιέσεις την  προηγούμενη εβδομάδα, εν μέσω αισιοδοξίας για συμφωνία με το ΔΝΤ.

Ουγγαρία: Αχτίδα αισιοδοξίας για ΔΝΤ
Το φιορίνι ανακάμπτει έναντι του ευρώ και οι αποδόσεις των ουγγρικών 10ετών υποχωρούν, μετά την επιτυχημένη δημοπρασία 6μηνων εντόκων και εν μέσω αισιοδοξίας ότι η Βουδαπέστη θα έρθει τελικά σε συμφωνία με το ΔΝΤ, μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων.

Η Ουγγαρία είναι έτοιμη να αποδεχτεί οποιαδήποτε πιστωτική γραμμή μπορεί να ενισχύσει τη χρηματοδότηση της χώρας, ανέφερε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Victor Orban σε συνέντευξη του την Κυριακή στο κρατικό κανάλι MTI.

Τη Δευτέρα η κυβέρνηση της Ουγγαρίας πούλησε έντοκα γραμμάτια διάρκειας έξι εβδομάδων με απόδοση 7,77%, έναντι 7,24% στις 28 Νοεμβρίου.

Την περασμένη εβδομάδα η ουγγρική κυβέρνηση είχε πουλήσει ετήσια έντοκα με απόδοση σχεδόν 10%, ενώ αναγκάστηκε να ακυρώσει προγραμματισμένες δημοπρασίες.

Οι αποδόσεις των 10ετών υποχωρούν πάντως τη Δευτέρα κατά 40 μονάδες βάσεις στο 9,50%. Στις αρχές του έτους οι αποδόσεις των ουγγρικών ομολόγων είχαν ξεπεράσει το 11%.

Η ισοτιμία του ευρώ με το φιορίνι διαμορφώνεται στα 315,21 ανά ένα ευρώ έναντι 314, 35 στις 6 Ιανουαρίου, ενώ στις 5 Ιανουαρίου το φιορίνι είχε φτάσει στο ιστορικό χαμηλό των 324,24 φιορινιών ανά ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η πίεση των αγορών απέναντι στην Ουγγαρία άρχισε να αυξάνεται δραματικά στις αρχές Ιανουαρίου, όταν η Κομισιόν και το ΔΝΤ κατηγόρησαν τη κυβέρνηση για αφερεγγυότητα και παραβίαση των κανονισμών της Ε.Ε, ενώ την Παρασκευή η Fitch υποβάθμισε τη χώρα στην κατηγορία "junk".

Rehn: Ο νόμος για την Κεντρική Τράπεζα της Ουγγαρίας κλειδί για βοήθεια από Ε.Ε

H εξασφάλιση της ανεξαρτησίας της Κεντρικής Τράπεζας της Ουγγαρίας παραμένει ένα από τα σημεία κλειδιά για την παροχή βοήθειας από την Ε.Ε και το ΔΝΤ, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Olli Rehn.

Ο νόμος της Ουγγαρίας για την Κεντρική Τράπεζα παραβιάζει τους κανονισμούς της Ε.Ε ανέφερε στους δημοσιογράφους ο κ. Rehn.

"Ως εκ τούτου αυτό θα είναι ένα από τα θέματα που θα αποτελέσουν ένα από τα προαπαιτούμενα" πρόσθεσε ο κ. Rehn.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v