Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουγγαρία: Στο 9,96% το επιτόκιο για ετήσια έντοκα

Έτοιμη να εγκαταλείψει όλες τις απαιτήσεις της και να προχωρήσει σε άνευ όρων διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ είναι η Ουγγαρία σύμφωνα με την WSJ. Εκτόξευση κόστους δανεισμού στη δημοπρασία. Στα ύψη τα CDS.

Ουγγαρία: Στο 9,96% το επιτόκιο για ετήσια έντοκα
Σε άνευ όρων διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι έτοιμη να προχωρήσει η Ουγγαρία σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Το δημοσίευμα αναφέρει πως η Βουδαπέστη είναι διατεθειμένη να μην θέσει πλέον προϋποθέσεις για την προσφυγή της σε μηχανισμό στήριξης και να αναθεωρήσει τον πολύκροτο νόμο που κατά την ΕΕ και το ΔΝΤ διακυβεύει την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

«Η κυβέρνηση γνωρίζει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση και τι διακυβεύεται στις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ», αναφέρει ο Tamas Fellegi, ο επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης της Ουγγαρίας με το ΔΝΤ.

Νωρίτερα, κατά την δημοπρασία 12μηνων εντόκων γραμματίων, το κόστος δανεισμού για την Ουγγαρία εκτοξεύθηκε. Συγκεκριμένα, η χώρα άντλησε 35 δισ. φιορίνια (142 εκατ. δολ) με μέση απόδοση στο 9,96% από 7,91% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία.

Η προσφορά καλύφθηκε κατά 1,19 φορές έναντι 1,92 φορές κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία. Παράλληλα, όμως, τα ουγγρικά cds εκτοξεύθηκαν στις 760.000 δολ. για ασφάλιση χρέους 10 εκατ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v