Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Προτείνει ενοικίαση κατασχεμένων κατοικιών

Η Fed δημοσίευσε την Τετάρτη έκθεση για την αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ, στην οποία επισημαίνει ότι τα εμπόδια που αντιμετωπίζει ο κλάδος εμποδίζουν την οικονομική ανάπτυξη. Προτείνει ενοικίαση κατοικιών που έχουν κατασχεθεί.

Fed: Προτείνει ενοικίαση κατασχεμένων κατοικιών
Η Fed δημοσίευσε την Τετάρτη έκθεση για την αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ, στην οποία επισημαίνει ότι τα εμπόδια που αντιμετωπίζει ο κλάδος εμποδίζουν την οικονομική ανάπτυξη και προτείνει μια σειρά από διορθωτικές κινήσεις.

"Η παρατεταμένη αδυναμία της αγοράς κατοικίας βάζει σημαντικά εμπόδια σε μια πιο ισχυρή οικονομική ανάπτυξη" υπογραμμίζει η Fed.

Ειδικότερα στην έκθεση της η Fed αναφέρει ότι οι τιμές των κατοικιών έχουν υποχωρήσει κατά μέσο όρο 33% από το 2006, οδηγώντας σε απώλειες $ 7 τρισ., ενώ ένας μεγάλος αριθμός νοικοκυριών κινδυνεύει να χάσει τα σπίτια του.

Η επιδείνωση της αγοράς κατοικίας δεν οφείλεται μόνο στην υψηλή ανεργία και την ασθενή ζήτηση, αλλά και στην υπερβολική προσφορά ελεύθερων κατοικιών, την μείωση των στεγαστικών δανείων και την κακή λειτουργία του συστήματος κατασχέσεων.

Στην έκθεση της η Fed τονίζει ότι μπορούν να εφαρμοστούν πολιτικές που θα μειώσουν τα εμπόδια στην χορήγηση δανείων για αξιόπιστους δανειολήπτες και θα περιορίσουν τις κατασχέσεις κατοικιών.

Όσον αφορά το ζήτημα των κατασχέσεων, η Fed προτείνει την ενοικίαση των κατοικιών που έχουν κατασχεθεί, εκτιμώντας ότι το μέτρο αυτό θα συγκρατήσει την πτώση των τιμών 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v