Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουγγαρία: Αναμένεται απόφαση της Ε.Ε για νέο νόμο

Η Ε.Ε θα αποφασίσει τις επόμενες μέρες αν θα αναλάβει δράση ενάντια στους επίμαχους νόμους της ουγγρικής κυβέρνησης. Έχουν ήδη αποσταλεί επιστολές στη Βουδαπέστη και αναμένεται απόφαση των Επιτρόπων.

Ουγγαρία: Αναμένεται απόφαση της Ε.Ε για νέο νόμο
Η Ε.Ε θα αποφασίσει τις επόμενες μέρες αν θα αναλάβει δράση ενάντια στους επίμαχους νόμους της ουγγρικής κυβέρνησης, μεταδίδει το Reuters.

Tην Παρασκευή το ουγγρικό κοινοβούλιο ενέκρινε νόμο που περιορίζει την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας και σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραβιάζει τους θεμελιώδεις κανόνες της Ε.Ε.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Olivier Baily ανέφερε ότι η Επιτροπή έχει ήδη στείλει επιστολές στη Βουδαπέστη με τις οποίες εκφράζει την ανησυχία της και ότι η Ευρωπαίοι Επίτροποι θα αποφασίσουν τις επόμενες μέρες πως θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα.

"Το σώμα των Επιτρόπων θα αποφασίσει τις επόμενες μέρες ή εβδομάδες πότε ή αν υπήρξε παραβίαση και φυσικά η Επιτροπή θα δράσει έτσι ώστε να διαβεβαιώσει ότι ο ουγγρικός νόμος είναι σύμφωνος με τις συνθήκες της Ε.Ε" δήλωσε ο κ. Bailly.

"Oι νέοι νόμοι έχουν τεθεί σε ισχύ και οι ανησυχίες μας παραμένουν και θα παραμένουν μέχρι να ολοκληρώσει η Επιτροπή τη νομική της αξιολόγηση" πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v