Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημαντικές εκροές στο fund του Bill Gross

Σημαντικές εκροές από το fund που διαχειρίζεται ο γνωστός για τις απόψεις του κατά της ελληνικής οικονομίας Bill Gross σημειώθηκαν το 2011, καθώς ο ίδιος εσφαλμένα προέβλεψε πτώση των αμερικανικών ομολόγων.

Σημαντικές εκροές στο fund του Bill Gross
Εκροές 1,4 δισ. δολ τον Δεκέμβριο και συνολικά 5 δισ. δολ. το 2011 εμφάνισε το fund Pimco Total Return Fund, το οποίο διαχειρίζεται ο πολύς κ. Bill Gross, γνωστός για τις απόψεις του ότι η Ελλάδα πρόκειται να χρεοκοπήσει και ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ.

Ο κ. Gross είδε τις αποδόσεις του μεγαλύτερου ομολογιακού fund στον κόσμο, το οποίο διαχειρίζεται, να υποχωρούν σημαντικά, καθώς την περσινή χρονιά πόνταρε κατά των τίτλων του αμερικανικού δημοσίου.

Ωστόσο, τα αμερικανικά ομόλογα δεν έκαναν το χατήρι στον κ. Gross, πραγματοποίησαν ράλι και ανάγκασαν τον μεγαλοδιαχειριστή να στείλει επιστολή “mea culpa” στους επενδυτές του.

Το συγκεκριμένο fund που έχει υπό διαχείριση 244 δισ. δολ. έχει, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Morningstar, απωλέσει 13 δισ. δολ. από τον Νοέμβριο του 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v