Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Βέλγος Peter Praet ιθύνων οικονομολόγος της ΕΚΤ

Ο διοικητής της ΕΚΤ κ. Mario Draghi αποφάσισε να αναθέσει στον Βέλγο Peter Praet την ευθύνη της μονάδας Οικονομικών της κεντρικής τράπεζας, αγνοώντας τις πιέσεις της Γερμανίας να αναλάβει Γερμανός την έδρα.

Ο Βέλγος Peter Praet ιθύνων οικονομολόγος της ΕΚΤ
Ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Mario Draghi αποφάσισε να αναθέσει στον Βέλγο Peter Praet την ευθύνη της μονάδας Οικονομικών της κεντρικής τράπεζας, αγνοώντας τις πιέσεις της Γερμανίας να αναλάβει Γερμανός την έδρα.

Ο κ. Praet, θα είναι ο πρώτος μη Γερμανός που θα κρατήσει το πόστο του ιθύνοντα οικονομολόγου, από το 1998 που ιδρύθηκε η ΕΚΤ. Ο 62χρονος Βέλγος ήταν εμπειρογνώμονας χρηματοπιστωτικής ρύθμισης στην βελγική κεντρική τράπεζα, πριν ενταχθεί στο εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ τον Ιούνιο.

Ο κ. Praet θα ηγείται του συμβουλίου οικονομολόγων της ΕΚΤ, οι οποίοι συντάσσουν τις οικονομικές εκτιμήσεις επι των οποίων λαμβάνονται οι αποφάσεις για τα επιτόκια των 17 μελών της ευρωζώνης.

Ο Γερμανός κ. Joerg Asmussen θα αναλάβει τον τομέα των διεθνών σχέσεων της ΕΚΤ, ενώ ο Γάλλος Benoit Coeure την μονάδα χρηματιστηριακών αγορών.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Wolfgang Schaeuble είχε προτείνει παλαιότερα ότι ο κ. Asmussen θα ήταν «ιδανικός» για την αντικατάσταση του Juergen Stark στην θέση του υπεύθυνου Τομέα Οικονομικών, ο οποίος παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενος για τις αγορές ομολόγων από την κεντρική τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v