Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: To Iράν βρίσκεται σε αδύναμη θέση

Η απειλή του Ιράν για την "ανάληψη δράσης" εφόσον επιστρέψει στον Περσικό Κόλπο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, καταδεικνύει ότι η Τεχεράνη έχει απομονωθεί από τη διεθνή κοινότητα και αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

ΗΠΑ: To Iράν βρίσκεται σε αδύναμη θέση
Η απειλή του Ιράν για την "ανάληψη δράσης" εφόσον επιστρέψει στον Περσικό Κόλπο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, καταδεικνύει ότι η Τεχεράνη έχει απομονωθεί από τη διεθνή κοινότητα, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα από τις κυρώσεις και θέλει να αποσπάσει την προσοχή από την επιδείνωση της οικονομίας της, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Λευκός Οίκος.

"Καταδεικνύει το γεγονός ότι το Ιράν βρίσκεται σε αδύναμη θέση" ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Jay Carney.

Eν τω μεταξύ, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δεν επιθυμεί να αντιπαρατεθεί με το Ιράν για τις μετακινήσεις πλοίων από τα Στενά του Χορμούζ, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν θα διακόψει την αποστολή αεροπλανοφόρων στον Περσικό Κόλπο, μεταδίδει το Reuters.

"Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ασφαλής μεταφορά των πλοίων που περνούν από τα Στενά του Χορμούζ. Αυτή είναι η επιθυμία μας" δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου George Little.

"Κανείς σε αυτήν την κυβέρνηση δεν επιθυμεί μια αντιπαράθεση για τα Στενά του Χορμούζ. Πρέπει να χαμηλώσουμε τους τόνους" πρόσθεσε.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο αμερικανός στρατός ανακοίνωσε ότι θα συνεχιστεί η αποστολή αεροπλανοφόρων στον Περσικό Κόλπο.

"Αυτές είναι προγραμματισμένες κινήσεις και είναι σύμφωνες με τις μακροχρόνιες δεσμεύσεις μας στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής" απάντησε σε ερώτηση του Reuters ο πλοίαρχος Bill Speaks.

Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ επιχειρεί με βάση διεθνείς ναυτικές συνθήκες με στόχο την διασφάλιση της "σταθερής, ασφαλής ροής των εμπορικών πλοίων σε υδάτινες διόδους κομβικές για το παγκόσμιο εμπόριο" σημείωσε ο κ. Speaks. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v