Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αϊόβα: Εκκίνηση στις εκλογές ΗΠΑ των 6 δισ.$

Η αυλαία της προεκλογικής αναμέτρησης άνοιξε στις ΗΠΑ, με τις προκριματικές εκλογές της Αϊόβα για τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο που θα αντιμετωπίσει τον B. Obama στις ακριβότερες εκλογές της ιστορίας των ΗΠΑ.

Αϊόβα: Εκκίνηση στις εκλογές ΗΠΑ των 6 δισ.$
Η αυλαία της προεκλογικής αναμέτρησης άνοιξε στις ΗΠΑ, με τους Ρεπουμπλικανούς της Αϊόβα να καλούνται να ξεκινήσουν την διαδικασία εκλογής του υποψηφίου που θα αντιμετωπίσει τον Barack Obama στις προεδρικές της 6ης Νοεμβρίου.

Οι εκλογές του 2012 εκτιμάται ότι θα είναι οι πιο ακριβές στην ιστορία, με ορισμένους παρατηρητές να περιμένουν ότι ο Πρόεδρος Obama πιθανόν ακόμη και να γίνει ο πρώτος υποψήφιος στην ιστορία που θα συγκεντρώσει πάνω από ένα δισ. δολάρια για την προεκλογική του εκστρατεία. Συνολικά, το Κέντρο Υπεύθυνης Πολιτικής εκτιμά ότι το συνολικό κόστος των φετινών εκλογών για τον Πρόεδρο και στο Κογκρέσο, πιθανόν να ανέλθει στο ποσό μαμούθ των 6 δισ. δολαρίων.

Το σημείο εκκίνησης των εκλογών είναι, όπως πάντα, οι προκριματικοί της Αϊόβα. Υπολογίζεται ότι περίπου 120.000 ψηφοφόροι θα συγκεντρωθούν σε σχολεία, βιβλιοθήκες και άλλα δημόσια σημεία σε όλη την πολιτεία σήμερα, για να ψηφίσουν ανάμεσα σε επτά υποψηφίους τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο που θα τους εκπροσωπήσει στις προεδρικές εκλογές.

Στις δημοσκοπήσεις ηγούνται ο πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Mitt Romney, ο κυβερνήτης του Τέξας Ron Paul και ο εκπρόσωπος της χριστιανικής (υπέρ)συντηρητικής δεξιάς Rick Santorum, αλλά πάντως η αναμέτρηση θεωρείται πολύ ευμετάβλητη. Ο Michele Bachmann, ο Herman Cain, ο πρώην πρόεδρος της βουλής των αντιπροσώπων Newt Gingrich, και ο Rick Perry είναι οι υπόλοιποι υποψήφιοι.

Ο υποψήφιος που θα εξασφαλίσει την ψήφο της Αϊόβα θα συγκεντρώσει την προσοχή και το ενδιαφέρον όλου του έθνους και κατά τους αναλυτές θα δημιουργήσει σημαντικό «κύμα» προς την αναμέτρηση της επόμενης εβδομάδας, στο Νιού Χαμσάιρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v