Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συρία: Τουλάχιστον δέκα ακόμη νεκροί διαδηλωτές

Συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσειες στη Συρία. Τουλάχιστον δέκα διαδηλωτές σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας. Συνθήματα όπως "οι παρατηρητές είναι μάρτυρες που δεν βλέπουν τίποτα" υψώθηκαν στην πόλη Μαρζέχ.

Συρία: Τουλάχιστον δέκα ακόμη νεκροί διαδηλωτές
Συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και σε διαδηλωτές ξέσπασαν την Παρασκευή σε διάφορες πόλεις της χώρας, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον δέκα ανθρώπων.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, πέντε διαδηλωτές σκοτώθηκαν στην πόλη Χάμα και πέντε στην πόλη Ντεραά.

“Πέντε μαρτύρησαν σήμερα και τουλάχιστον είκοσι τραυματίστηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας της Συρίας” ανέφερε το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τουλάχιστον 250.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη βόρια επαρχεία Ιλντίμπ την Παρασκευή.

Στην Χομς, την πόλη που βρίσκεται στο κέντρο της εξέγερσης, χιλιάδες Σύριοι συμμετείχαν σε διαμαρτυρία, χορεύοντας και φωνάζοντας επαναστατικά συνθήματα.

Στο προάστιο της Δαμασκού, Μπαρζέχ οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Οι παρατηρητές είναι μάρτυρες που δεν βλέπουν τίποτα», αναφερόμενοι στους παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου.

Ο πρόεδρος Άσσαντ έχει υπογράψει συμφωνία με τον Αραβικό Σύνδεσμο, που περιλαμβάνει την απόσυρση των βαρέων όπλων και του στρατού από πόλεις της Συρίας, όπου περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από το Μάρτιο και την παρουσία παρατηρητών του Συνδέσμου στη χώρα.

Ωστόσο η αποστολή του Αραβικού Συνδέσμου αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη επιφυλακτικότητα όσον αφορά στη σύνθεση, το μέγεθος και την εξάρτησή του από τη συριακή κυβέρνηση καθώς και λόγω της πρώτης αξιολόγησης από τον Σουδανό επικεφαλής του ότι η κατάσταση είναι «καθησυχαστική».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v