Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία: Στο 8% του ΑΕΠ το έλλειμμα του 2011

Το έλλειμμα της Ισπανίας το 2011 διαμορφώθηκε στο 8%, ανακοίνωσε την Παρασκευή η νέα κυβέρνηση της χώρας, έναντι στόχου για 6%. Πακέτο λιτότητας 8,9 δισ. ευρώ, με πάγωμα μισθών και αύξηση φόρων.

Ισπανία: Στο 8% του ΑΕΠ το έλλειμμα του 2011
Το έλλειμμα της Ισπανίας το 2011 διαμορφώθηκε στο 8% του ΑΕΠ, ανακοίνωσε την Παρασκευή η νέα κυβέρνηση της χώρας, έναντι στόχου για 6%, μεταδίδει το Reuters. 

Η αντιπρόεδρος Soraya Saenz ανακοίνωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση ενέκρινε πακέτο περικοπών ύψους 8,9 δισ. ευρώ και πακέτο φόρων που θα αποφέρει κοντά στα 6 δισ. ευρώ.
 
"Είμαστε αντιμέτωποι με μια απροσδόκητη και πρωτοφανή κατάσταση, η οποία μας αναγκάζει να πάρουμε απροσδόκητα και πρωτοφανή μέτρα" ανέφερε η κ. Saenz.

Στο πακέτο περιλαμβάνεται πάγωμα των μισθών των δημοσιών υπαλλήλων και αύξηση φόρων που θα αποφέρουν κοντά στα 6 δισ. ευρώ. Οι συντάξεις θα αυξηθούν 1%, όσο και ο πληθωρισμός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν το έλλειμμα διαμορφωθεί τελικά στο 8%, η κυβέρνηση θα πρέπει να εξοικονομήσει περισσότερα από 35 δισ. ευρώ το 2012 για να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους.

Η υπουργός Οικονομικών, Luis de Guindos, ανέφερε ότι η οικονομία της Ισπανίας συρρικνώθηκε το τέταρτο τρίμηνο κατά 0,3% και οι αναλυτές αναμένουν ότι η ύφεση θα διατηρηθεί και το 2012.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v