Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Juncker: Έκκληση για περισσότερη λιτότητα

Σε ορισμένα κράτη μέλη της ευρωζώνης, η εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων δημοσιονομικής πολιτικής είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, δήλωσε τη Τρίτη ο επικεφαλής του Eurogroup, Jean Claude Juncker.

Juncker: Έκκληση για περισσότερη λιτότητα
Σε ορισμένα κράτη μέλη της ευρωζώνης, η εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων δημοσιονομικής πολιτικής είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, δήλωσε τη Τρίτη σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Γερμανίας ο επικεφαλής του Eurogroup, Jean Claude Juncker, μεταδίδει η WSJ.

"Δεν αρκεί η συμφωνία σε νέους κανόνες, δεν αρκεί η συμφωνία σε νέες συνθήκες" ανέφερε ο κ. Juncker στο ραδιοφωνικό σταθμό rbb.

"Τίποτα από αυτά δεν είναι αρκετό για τον έλεγχο της κρίσης χρέους. Χρειάζονται πολύ σφικτά σχέδια δημοσιονομικής προσαρμογής. Τα σχέδια αυτά έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται. Με μια καθυστέρηση, οφείλω να ομολογήσω, αλλά εφαρμόζονται" πρόσθεσε ο κ. Juncker.

O κ. Juncker δήλωσε ακόμα ότι οι πρόσφατες συμφωνίες για πιο αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες στην Ευρώπη, ανάμεσα στους οποίους και οι αυτόματες κυρώσεις για το έλλειμμα, θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά.

Υπογράμμισε τέλος, ότι δεν κινδυνεύει το ευρώ και ότι η κρίση δεν είναι μια κρίση του ευρώ, αλλά μια κρίση χρέους ορισμένων κρατών μελών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v