Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο "χτύπημα" από τη Fitch

Στον προθάλαμο υποβάθμισης έβαλε η Fitch τόσο τη Γαλλία, όσο και Βέλγιο, Ισπανία, Σλοβενία, Ιταλία, Ιρλανδία, Κύπρο. Μεγαλύτερη του 50% η πιθανότητα υποβάθμισης της Γαλλίας εντός ορίζοντα 2 ετών.

Νέο χτύπημα από τη Fitch
Στον προθάλαμο υποβάθμισης έβαλε ο οίκος Fitch τόσο τη Γαλλία, οσο και έξι ακόμη οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, ο οίκος επαναβεβαίωσε την αξιολόγηση ΑΑΑ της γαλλικής οικονομίας, αλλά υποβάθμισε τις προοπτικές (outlook) σε «αρνητικό» από «σταθερό

Το αρνητικό outlook, επισημαίνει, υποδηλώνει πιθανότητα μεγαλύτερη του 50% για υποβάθμιση της Γαλλίας εντός χρονικού ορίζοντα δυο ετών.

Παράλληλα, σημειώνει ότι η Γαλλία είναι περισσότερο εκτεθειμένη στην κρίση σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. με αξιολόγηση ΑΑΑ.

Ακόμη, ο οίκος έθεσε υπό επιτήρηση για πιθανή υποβάθμιση (rating watch negative), τις ευρωπαϊκές χώρες Βέλγιο, Ισπανία, Σλοβενία, Ιταλία, Ιρλανδία, Κύπρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου, τα συμπεράσματα της περιόδου επιτήρησης θα έχουν ολοκληρωθεί στα τέλη Ιανουαρίου. Εφόσον προκύπτει ανάγκη υποβάθμισης, αυτή δεν θα ξεπερνά τις μια ή δύο βαθμίδες.

Η τοποθέτηση των κρατών υπό επιτήρηση είναι αποτέλεσμα της πρόσφατης συνόδου κορυφής της Ε.Ε., από τον οποία συμπεραίνεται ότι η επίλυση της κρίσης χρεών είναι «τεχνικώς και πολιτικώς ανέφικτη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v