Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Σε νέο ρεκόρ το κόστος δανεισμού

Η Ρώμη άντλησε 3 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία 5ετών ομολόγων με μέση απόδοση στο 6,47%, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από την εισαγωγή του ευρώ. Την ίδια ώρα, η Γερμανία πλήρωσε επιτόκιο μόλις 0,29% για 2ετή.

Ιταλία: Σε νέο ρεκόρ το κόστος δανεισμού
Σε νέο ρεκόρ εκτοξεύθηκε το κόστος δανεισμού της Ιταλίας κατά την πρώτη δημοπρασία μακροπρόθεμων ομολόγων, μετά την ευρωπαϊκή συμφωνία της προηγούμενης εβομάδας.

Συγκεκριμένα, η Ρώμη άντλησε 3 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία 5ετών ομολόγων με μέση απόδοση στο 6,47%, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από την εισαγωγή του ευρώ. Κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία, η μέση απόδοση είχε διαμορφωθεί στο 6,29%.

Καταδεικνύοντας τα τεράστια χάσματα που έχει δημιουργήσει η κρίση εντός της ευρωπαϊκής οικονομίας, την ώρα που η Ιταλία πλήρωνε απαγορευτικό επιτόκιο σχεδόν 7% για τις εκδόσεις ομολόγων, η Γερμανία πλήρωσε μόλις 0,29% σε δημοπρασία 2ετών ομολόγων, από την οποία το γερμανικό δημόσιο άντλησε 4,18 δισ. ευρώ.

Καθώς τα γερμανικά Bunds απολαμβάνουν καθεστώς καταφυγίου μέσα στην κρίση, το yield ήταν μειωμένο σε σχέση με αντίστοιχη δημοπρασία του Νοεμβρίου και η ζήτηση για τα ομόλογα στην τωρινή δημοπρασία, ξεπέρασε την προσφορά 1,4 φορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v